Skip to content

Stappen in herstel

Bij Korak gaan we uit van jouw kracht en mogelijkheden

Vertrouwen

Openheid

Beweging

Peer support

Zelfregie

Je bent welkom bij Korak!​

Een herstelacademie is er voor iedereen. We hebben een groot aanbod van trainingen, cursussen en workshops. Korak wordt 100% gerund door Peers. Daarmee geven wij aan dat zowel onze deelnemers als onze vrijwilligers en betaalde krachten persoonlijk ervaringen hebben op het gebied van levens ontwrichtende gebeurtenissen en/of een psychische kwetsbaarheid. Hierdoor is er een fijne omgeving waarin ervaring met ontwrichting minder ‘gek’ en eerder ‘normaal’ is, en waar respect en gastvrijheid tegenover anderen voorop staan. Door samen te werken met mensen met vergelijkbare ervaringen zorgen we voor een sfeer waarin we stappen kunnen zetten. Juist door elkaar aan te spreken op het gezonde en talentvolle deel. Niet door hulpverleners, maar door de mensen die weten wat je meemaakt.

Wat kun je bij ons doen?

We hebben een groot aanbod van trainingen, workshops, thema-avonden en -dagen. Kijk in ons programma voor het actuele aanbod.

Regelmatig starten er nieuwe trainingen van Werken met eigen ervaring, Herstellen doe je zelf en Wellness Recovery Action Plan (WRAP), trainingen die jou verder helpen in jouw herstel, maar ook deuren kunnen openen naar een baan of opleiding als ervaringsdeskundige.
Daarnaast bieden we ook creatieve-, muzikale- en spirituele cursussen, workshops en thema-avonden aan. Trainingen die je bewuster maken van je leefstijl in herstel, of je leren omgaan met geld of ingewikkelde sociale situaties. Ook ontwikkelen deelnemers zelf activiteiten die voor hen helpend zijn geweest in hun herstel, bijvoorbeeld: de Korak zelfhulpgroep. Kijk voor het actuele aanbod onder het tabblad Programma.

Huiskamer

In onze huiskamer staat een grote rode tafel. Hier ben je altijd welkom voor een kopje koffie of thee. Onze vrijwilligers met ervaringskennis staan altijd voor jou klaar om uit te leggen waar Korak voor staat en wat Korak jou kan brengen.

Peer support

Peer support betekent het bieden van steun en het delen van ervaringen op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Hierdoor leer je van elkaar, inspireer je elkaar en steun je elkaar. Dat zorgt voor herkenning en erkenning. Peer support vindt plaats wanneer mensen elkaar kennis, ervaring, emotionele, sociale of praktische hulp bieden.

Wie zijn wij?

Vrijwilligers

Met de feestdagen zijn we gesloten

Op maandag 1 april (Pasen) , donderdag 9 mei (Hemelvaartdag) en maandag
Lees meer

Welkom nieuwe collega Seb Kortbeek

Graag stellen we jullie voor aan Seb Kortbeek, onze nieuwe collega bij
Lees meer

Afschaffen van wachtlijst

Per 15 januari 2024 zijn we gestopt met de wachtlijst voor trainingen
Lees meer