Skip to content

Nieuws

Interview Coriena

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Coriena Hendriksen is onze stagiaire uit Opheusden. Ze volgt de opleiding Maatschappelijke Zorg met ervaringsdeskundigheid aan het ROC in Utrecht. Het is een 2 jarige MBO opleiding op niveau 4. Na de opleiding ben je zorgprofessional met ervaringsdeskundigheid.
Coriena heeft het afgelopen jaar bij Korak met haar ervaringsdeskundigheid gewerkt, nu is ze aan het onderzoeken hoe ze haar 2e stage jaar wil vormgeven. Daar is de rol als sociotherapeut er 1 van. Sowieso wil ze in de toekomst met haar ervaring blijven werken, want dan krijgt haar verleden zin.
Misschien kennen jullie Coriena als trainster bij Korak: “In mijn rol als vrijwilliger/gastvrouw ben ik begonnen met het co-trainen, bijvoorbeeld Léonie tijdens de training Vitaliteit. Zo heb ik ervaren dat het heel waardevol is om zelf voor een groep te staan, om mensen iets te kunnen leren wat bijdraagt aan hun herstel.”
Naast Vitaliteit is Coriena ook trainer bij Oriëntatie op herstel, Herstellen doe jezelf, Vertel je verhaal, Werken met eigen ervaring en heeft ze samen met coördinator Willeke een herstelweekend georganiseerd.
Het werken als vrijwilliger en als stagiaire bij Korak heeft er voor gezorgd dat ze haar eigen kracht is gaan zien. “Ik dacht altijd dat ik niet kon werken, maar dat is nu veranderd. Het krijgen van een contract, de veiligheid, het uitspreken van dingen en dicht bij mijzelf blijven heeft hier aan bijgedragen.”
In het verleden was schaamte een groot thema. “Dingen die mij zijn aangedaan en die ik anderen heb aangedaan, heb ik hierdoor weten te overstijgen, en mijn verleden heb ik geleerd te omarmen.” Vroeger was ze vooral op zoek naar zichzelf en wilde graag gezien worden, dit uitte zich door op een “verkeerde manier” naar liefde te zoeken.
20 Jaar heeft Coriena in herstel gezeten en de peers bij Korak hebben gezorgd voor een spiegel wat bijdroeg aan een versnelling in haar herstel. Hier kwamen thema’s zoals: fouten mogen maken, met afwijzing leren omgaan, ruimte in durven nemen en reflecteren voorbij. Ze is nu toe aan een volgende stap binnen haar carrière, dit vindt ze spannend, maar ziet dit ook weer als nieuw begin.
Coriena:”Elk proces is mooi en leert je ook weer naar jezelf te kijken en te groeien als mens!”