Skip to content

Nieuws

Onze stagiair: Ahmed el Horrachi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Bij Korak werken 2 stagiaires, zij zijn beide in opleiding om ervaringsdeskundige worden. In deze nieuwsbrief een interview met Ahmed El Horrachi.

Ahmed is een 40 jarige man, oorspronkelijk woonde hij in Limburg, maar kwam via een behandeltraject vanuit Tactus verslavingszorg in een gesloten kliniek in Zutphen.

Van daaruit ging hij naar een besloten kliniek in Apeldoorn en inmiddels woont hij in een begeleid woonvorm van Tactus en heeft zich aangemeld voor een opstapwoning. Bij Korak volgde hij 2x per week een zelfhulpgroep, de training HOP (Honest Open & Proud) en Werken met eigen ervaring. Op deze manier kwam hij via een ervaringsdeskundige bij Intact met Korak in aanraking. Ahmed had zich toen al aangemeld voor de opleiding Ervaringsdeskundigheid Zorg en Welzijn aan de HAN en zocht nog een stageplek. Nu loopt Ahmed een jaar lang stage bij Korak. Ahmed loopt 2x per week stage bij Korak en wil zich bij Korak vooral profileren als ervaringsdeskundige. Daarnaast maakt hij met Darko een podcast en helpt in het Social Media team. Zijn voornaamste taken zijn vanuit school te leren hoe hij een bijdrage kan leveren in de herstel-ondersteunende zorg die Korak biedt. Bij Korak heeft Ahmed een plek gevonden waar hij in zijn herstel heeft kunnen groeien, zowel innerlijk als ook praktisch. Hij heeft een gezond, sociaal netwerk op kunnen bouwen, staat sterker in zijn schoenen, heeft meer kennis over herstel en hoe je in herstel blijft. In het begin was hij vooral bezig met zijn eigen herstel en nu is hij zo gegroeid in zijn herstel dat hij dit ook door kan geven aan anderen!