Skip to content

Boos

Boos
Samen meer inzicht creëren in wat we denken, voelen en doen. Over keuzemogelijkheden, onbewuste processen en communicatie.

Iedereen is wel eens boos, en dat is maar goed ook! Boosheid is een emotie die er voor zorgt dat je grenzen niet worden overschreden. Boosheid kan daarentegen ook tot agressief gedrag leiden.
In deze training richten we onze aandacht op hoe we boosheid in kracht kunnen leren omzetten. We gebruiken een combinatie van interactieve werkvormen om door middel van oefeningen en groepsgesprekken inzicht te creëren in eigen gedrag en communicatie. In veiligheid en in verbinding met anderen van elkaar leren.


Peer trainers:
Ellen en Moraad

Ellen
Tijdens mijn relatie voelde ik veel angst voor mijn partner, zelfs op de momenten waarop er geen ruzie was. De hele dag deed ik mijn best om geen ruzie te krijgen wat veel spanning gaf. Niet alleen voor mij, maar voor het hele gezin. Hulp vragen bij instanties was om meerdere redenen geen optie. De eerste was dat we daar eigenlijk nooit echt over nadachten. Het was nou eenmaal onze situatie. Maar natuurlijk ook schaamte en schuldgevoel, hoewel we daar samen nooit over spraken. Na een heftige ruzie spraken wel vaak samen af: vanaf nu gebeurt het niet meer! Dat duurde nooit lang want we wisten niet hoe we dingen anders moesten doen! Er veranderde niets in ons patroon, dus de situatie veranderde ook niet. Het werd eigenlijk alleen maar erger. Totdat het moment kwam, dat ik besefte dat ik NU iets moest doen, anders zou het verkeerd kunnen gaan. Ik ging weg, van het ene op het andere moment. Nu ik terug kijk, zie ik dat we allebei een gevoel van onmacht hadden. We wilden allebei anders en het lukte ons niet om de negatieve spiraal te doorbreken.

Moraad
Ik ben met huiselijk geweld opgegroeid. Hierdoor durfde ik mij jarenlang niet open te stellen. Voor iedere gelegenheid een ander masker. Er was een constante woede in mij aanwezig. Ik was er bijvoorbeeld van overtuigd dat mijn jeugd mij ontnomen was. Maar wat er toentertijd allemaal gebeurd is kan ik niet veranderen. Wel heb ik geleerd er anders mee om te gaan. Als trainer en ervaringswerker deel ik graag deze kennis met jou.

Wanneer
Op vier vrijdagen van 19.00 – 21.30 uur: 4, 11, 18 en 25 juni 2021

Waar
Korak

 

 

 

 


Het programma is afgelopen.

Datum

04 juni 2021

Tijd

19:00 - 21:30
Categorie