Skip to content

De Netwerkgroep Korak

Deze groep gaat uit van het belang om ergens bij te horen, naast je oude (vrienden)kring en je familie (die in het begin vaak moeite hebben met je herstel). Voor je herstel heb je nodig dat je aangesproken wordt op de zaken die je wil leren hanteren in je zelfstandige leven, dat er mensen zijn die een voorbeeld voor je kunnen zijn en waar jij een voorbeeld voor kan zijn. Zowel voor zaken die nog niet zo makkelijk zijn als voor zaken waar je ondanks alles succesvol in bent. Je directe omgeving kent je vaak zoals je was voordat je het heft in eigen hand nam en zal je (vaak) blijven behandelen zoals ze toen deden. Wat je nodig hebt is mensen om je heen die niet in je geschiedenis zitten maar je kennen zoals je nu wilt zijn en daarin met je meeleven.

We vormen met (maximaal) 10 mensen een club die eens in de maand bij elkaar komt tussen 17.00 uur tot (maximaal) 22.00 uur op Korak, elke laatste donderdag van de maand. Dan koken en eten we met elkaar en gaan we een vorm zoeken zodat we elkaar op de hoogte houden van elkaars herstel; met alle eerlijke moeilijkheden en successen. Zo leren we van elkaar om stappen te blijven zetten in ons herstel.

Het doel is om te leren hoe je je echt verbindt met anderen om een basis te maken waarin je je veilig kunt ontwikkelen en dat je leert dat je elkaar kunt stimuleren in de zaken die het leven je voor de voeten gooit. Oplossingen die we met elkaar leren voor de zaken die we echt meemaken en niet volgens een ideaal van een ander (ook niet van de familie en/of hulpverlening; hoe goed bedoeld ook).

Hatta Smit zal de groep begeleiden en vanuit ervaring de vorm mee helpen opzetten. Met humor, relativering en levenslust nergens voor terug deinzen (dat is bij velen al te vaak gebeurd) en ervaren wat nodig is om verder te kunnen met jouw leven, dat is de bedoeling.

Op 30 januari 2020 was de eerste kennismaking en maaltijd! Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een gezellige groep van 10 personen waardoor aanmelden voor deze groep helaas niet meer mogelijk is.


Datum

29 maart 2023

Tijd

17:00 - 22:00

Labels

Vol

Organisator

Hatta Smit

Volgende datum