Skip to content

Eindeloos geboren worden (een Kerstworkshop door Kees Hugenholtz)

Kerstmis is het feest van het geboren worden. Het licht wordt geboren vanuit de duisternis, het kind wordt geboren vanuit de moederschoot. Het feest markeert een keerpunt in de tijd. Het verschijnen van een nieuwe vorm, die de oude vorm achter zich laat.

In deze kleine workshop gaan we op zoek naar deze belangrijke keerpunten in ons leven en we onderzoeken of er een rode draad te ontdekken is. Herstel kent ook een keerpunt. Meestal kan je dat pas achteraf herkennen, maar dat er een moment is, waar vanuit de diepe duisternis weer hoop kan ontstaan, leidt geen twijfel.

Onze levensverhalen kennen meer overeenkomsten dan verschillen, maar om die te zien hebben we afstand nodig, het wordt pas duidelijk als je jezelf even op een hoger standpunt plaatst. Van daaruit zien we dat we niet maar één keer geboren worden, maar dat je zou kunnen zeggen dat het leven vele momenten kent waarop een keuze mogelijk is. Een keuze die naar een nieuwe en andere vorm leidt, die een transformatie inluidt. Welke transformatie dient zich aan in jouw leven? Wat heb je daar voor nodig? En durf je die stap aan?

Niemand hoeft het alleen te doen, de ervaringen van anderen kunnen heel ondersteunend zijn. En elke vraag is welkom, er valt altijd meer te ontdekken.

 


Het programma is afgelopen.

Datum

23 december 2022

Tijd

14:00 - 16:00
Categorie