Skip to content

Lijfwerk

Door lijfwerk (beweging/expressie en “confronterende” oefeningen in een besloten groepsverband), maak je kennis met je vermijdingsmechanismen (coping gedrag), en je leert je verwarring (langzaam) te verdragen. Je leert jezelf te erkennen en keuzes te maken, tegen je oude gevoelens en impulsen in.

Te onderzoeken of dat meer aansluit bij hoe je zou willen zijn. Door de veiligheid van de groep (deze blijft een jaar bij elkaar) en de duidelijke vorm (verschillende invalshoeken om je eigen angst en kracht te ontdekken) kun je leren verbinding met jezelf en elkaar te maken. Dit doe je door ervaringen (van de oefeningen) te delen en het lef te ontwikkelen om moeilijke emoties te onderzoeken in elkaars nabijheid (de getuige). In dat proces ben je een stimulans voor elkaar; we lossen geen problemen op. We zoeken naar de kracht en de boodschap achter je “patroongedrag” en kunnen leren die anders in te zetten.

We “onderzoeken” alleen de situaties die zich nu in jouw leven en in dat van de groepsleden voordoen (daar zal je soms je verleden voor moeten begrijpen). Zo kun je leren jouw kracht te ontwikkelen en in te zetten om het nu anders te doen (van machteloos naar zelfverantwoordelijkheid).

Als je er aan toe bent, een levensvraag hebt, je moeite(s) en de “(oude) pijn” aandurft, dan kun je ontdekken hoe je op een andere manier verder kunt. Jij bepaalt het tempo, de richting, en de uitkomst van je zoektocht. Wij erkennen elkaars weg, accepteren elkaar en stimuleren je om op jouw manier je leven nu vorm te geven zonder uit het oog te verliezen hoe zwaar dat kan zijn.

Nieuwsgierigheid, geduld, volharding en inzet zijn geen overbodige kwaliteiten.

 

Aanmelden is niet meer mogelijk.

 


Het programma is afgelopen.

Datum

18 januari 2022

Tijd

12:45 - 14:15
Categorie