Skip to content

Maatje Achter De Voordeur in Apeldoorn

Na een succesvolle implementatie in Utrecht rolt Moviera | aanpak huiselijk geweld het project Maatje Achter De Voordeur dit jaar uit in verschillende steden in Gelderland, waaronder Apeldoorn.

Steun door ervaringsdeskundige
Maatje Achter De Voordeur ondersteunt mensen die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld bij hun herstelproces. Zij worden hierbij gekoppeld aan een vrijwilliger (ervaringsmaatje) die zijn of haar eigen ervaringen op het gebied van huiselijk geweld kan en wil inzetten om anderen te helpen. Ervaringsmaatjes krijgen hiervoor een speciale training en worden door professionele ervaringsdeskundigen begeleid.

Herkenning
Het bieden van een luisterend oor (zonder te oordelen) en de wederzijdse herkenning maakt dat deelnemers zich door de maatjes gehoord en gezien voelen. Doordat de maatjes zelf ervaring met huiselijk geweld hebben, weten zij hoe het voelt en snappen zij met welke dilemma’s en uitdagingen de deelnemers te maken krijgen. Hierdoor ontstaat een gelijkwaardige relatie tussen het ervaringsmaatje en de deelnemer, wat zorgt voor meer zelfredzaamheid en zelfvertrouwen bij de deelnemers.

Kom naar de kick-off!
Iedereen die meer wil weten over dit prachtige project is welkom bij de kick-off, waarin wij meer vertellen over de ervaringen door maatjes en deelnemers tot nu toe, de trainingen en de uitrol in Apeldoorn.

  • Datum: Donderdag 30 juni van 15.30 – 17.00
  • Locatie: Korak – Jean Monnetpark 77, 7336 BB in Apeldoorn
  • Voor wie? (potentiële) ervaringsmaatjes, (potentiële) deelnemers, hulpverleners en professionals die op andere wijze met dit thema te maken hebben.
  • Aanmelden via: Janita Beijeman beijeman@moviera.nl, o.v.v. uw naam en het aantal personen waarmee u komt.

Meer weten?
Bezoek www.maatjeachterdevoordeur.nl


Het programma is afgelopen.

Datum

30 juni 2022

Tijd

15:30 - 17:00