Skip to content

Stembevrijding

 

Wat bedoelen we met “ Stembevrijding “

Door middel van onze stem bevrijden we ( delen van ) onszelf, die we om wat voor reden dan ook, onderdrukken, vast hebben gezet, die verkrampt zijn.

Dit bevrijden doen we door met onze aandacht naar ons lichaam te gaan. Niet voor niets, want het lichaam liegt niet! We merken op waar we iets voelen. Dan geven we klank en laten op die klank mee stromen wat er maar is. In plaats van af te knijpen, geven we juist ruimte !

Zo gaan we op zoek naar onze eigen natuurlijke stem. Hiermee kunnen we contact maken met dat wat er in ons leeft op een hele directe manier. We omzeilen als het ware al de constructies die onze persoonlijkheid heeft bedacht om maar niet te hoeven voelen. Dat niet meer voelen heeft ons als kind geholpen, maar dient ons als volwassenen niet meer ! In tegendeel; het niet meer voelen creëert allerlei nadelige effecten in ons lichaam en geest.

We gebruiken de stem als middel om contact te maken naar binnen en naar buiten!

Doordat we ‘stem‘ geven aan wat er innerlijk bij ons leeft, communiceren we naar buiten toe, naar onze medemens! En dat contact is nodig, want we moeten het in dit leven wel zélf doen, maar niet alleen.

Bovenstaande klinkt misschien wat erg serieus of therapeutisch. Die functie kan Stembevrijding zeker hebben.

In deze introductie workshop gaan we eerst maar eens op een speelse manier (met onze stem) aan de gang. Kennismaken en ons zo goed als maar kan op ons gemak gaan voelen met elkaar en met de mogelijkheden van onze stem.

 


Het programma is afgelopen.

Datum

25 augustus 2021

Tijd

10:30 - 12:30