Skip to content

Talentenjacht

In de training ‘Talentenjacht” krijg je goed inzicht in jouw talenten, kwaliteiten, sterktes en successen. Je leert deze talenten inzetten om een werkplek te vinden die echt bij je past. Want iedereen is anders en iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal. In deze training leer je een werk- of studieplek vinden waar jij maximale toegevoegde waarde kan leveren. Op jouw heel eigen manier.

Het verhaal van iemands leven in herstel richt zich veel te vaak vooral op de problemen, hindernissen en hobbels die iemand in zijn/haar leven heeft (gehad). Die zijn er ook, dat ontkent niemand. Je kunt deze geschiedenis echter ook meenemen als kwaliteit in de ‘story’ van het jouw leven. Typeer jij jezelf als ex-dakloze, of als ‘overlever’? Allebei is waar…

Resultaten van de training ‘Talentenjacht’  zijn:

  • Je hebt meer zelfvertrouwen over jouw volgende stap naar werk;
  • Je hebt een doelgerichte volgende stap naar vrijwilligerswerk, studie of werk gekozen;
  • en weet hoe je dit naar anderen  communiceert;
  • zodat je hulp, steun en contacten in kunt zetten;
  • en hiermee jouw eigen toekomst positief vorm geeft;

Methode:

Bijeenkomst 1: donderdag 8 juli 2021 van 13.00 uur tot 16.00 uur

Personal Branding, kwaliteiten, talenten, kansen en successen in kaart

Aan de hand van het CV van jouw leven kijken we naar jouw kwaliteiten, talenten en kansen. Waarbij we de ‘schaduwkanten’, die ieder mens ook heeft, niet vergeten. Want die dragen vaak juist bij aan een heel unieke ‘Jij’. Iedere kwetsbaarheid denken we op een realistische manier om. We werken hierbij met jouw praktijkvoorbeelden. Zo blijven we altijd dicht bij de praktijk.

Bijeenkomst 2: dinsdag 13 juli 2021 van 13.00 uur tot 16.00 uur

Focus kiezen en actieplan maken

Met behulp van IKIGAI kies je jouw doelen en de gewenste werk- of studie omgeving waar jij je op gaat richten. Samen maken van een actieplan hoe jij deze doelgroep gaat onderzoeken of benaderen.

Bijeenkomst 3: vrijdag 23 juli 2021 van 13.00 uur tot 16.00 uur

Netwerken en communiceren aan anderen

Samen werken aan een wervende pitch, presentatie of sollicitatiegesprek. Onderzoeken mogelijke andere communicatiemiddelen zoals netwerken, LinkedIn, Facebook en open sollicitaties schrijven. Meld je aan en zet stappen op weg naar (betaald) werk. Of dat nu via vrijwilligerswerk, een studie, inzet van ervaringsdeskundigheid is of nadere beroepenoriëntatie. Elke stap is er één en jij bepaalt zelf je tempo.


Het programma is afgelopen.

Datum

08 juli 2021

Tijd

13:00 - 16:00