Skip to content

Thema-avond eetstoornissen

“Het begon heel onschuldig met een dieet, nadat twee jongens op school grapjes hadden gemaakt over mijn heupen. Ik was helemaal niet dik of zo, maar ik voelde me wel geraakt door die opmerkingen. Door niet meer te snoepen hoopte ik snel minder te wegen, zodat ik anderen liet zien wat ik kon. Maar toen het mij niet snel genoeg ging liet ik nog meer dingen weg uit mijn voeding. Op een bepaald moment at ik zo weinig dat mijn omgeving zich zorgen ging maken. Zelf vond ik het nog geen probleem want het gaf mij juist het gevoel dat ik heel sterk was. Ik kon tenminste iets wat anderen niet konden; heel weinig eten en steeds meer afvallen. En die controle wilde ik voor geen goud loslaten want dan zou ik mij pas echt volkomen waardeloos voelen…”

Op woensdagavond 14 oktober zijn Bianca en Mariëlla van Ixta Noa te gast als sprekers en ervaringsdeskundigen op het gebied van eetstoornissen. Zij zullen naast een informatief gedeelte ook hun ervaringsverhaal delen.

 

Programma:

18:30 – 19:00             Inloop met koffie en thee

19:00 – 21:00             Welkomstwoord

                           Spreeksters Bianca en Mariëlla

                           Pauze

                           Vervolg Bianca en Mariëlla

                           Interactie en ruimte voor vragen

21:00                           Afsluiting

 

LET OP: in verband met de coronamaatregelen is het verplicht om je van te voren aan te melden via de aanmeldoptie hier onder. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar. 

 

 

 


Het programma is afgelopen.

Datum

14 oktober 2020

Tijd

18:30 - 21:00