Skip to content

Themadag Seksueel misbruik en herstel

 

Amanda Speekenbrink is dramatherapeut, Developmental Transformations (DvT) practitioner, trainer en traumatherapeut (i.o).

Vanuit praktijk Amelie, zet zij zich in voor overlevers van seksueel misbruik door middel van individuele sessies en groepen. Daarnaast is het haar missie om seksueel misbruik bespreekbaar te maken en te houden. Dit doet zij onder andere door haar dichtbundel ‘Als het donker wordt’, door bekendheid te geven aan het onderwerp op social media en door het geven van gastcolleges, workshops en trainingen.

De workshop bij Korak geeft zij mede vanuit haar eigen ervaring met seksueel misbruik. Er zal aandacht zijn voor wat seksueel misbruik precies inhoudt, waar het verschilt van andere soorten trauma en wat ervoor nodig is om te herstellen. Naast luisteren zullen we ook interactief aan de slag gaan en krijg je een kijkje in het lichaamsgericht werken en hoe dit kan bijdragen aan herstel. Dit alles vanuit een veilige basis met ruimte voor her- en erkenning. 

Het kan zijn dat je eerder al een workshop gevolgd hebt, je bent van harte welkom om opnieuw deel te nemen!

Tijden: 10:30-15:30

Dagprogramma:
– Opening/groepsregels/check-in (neem je vragen voor deze dag mee)
– Kennismaking
– Psycho-educatie over trauma en seksueel misbruik aan de hand van symbolen
Lunch pauze (zelf lunch meenemen)
– Tips voor thuis (hoe word ik rustiger, hoe blijf ik in het hier&nu, hoe stop ik dissociatie, hoe kan ik een ander hierbij helpen)
– Lichaamsgerichte oefeningen in de ruimte
Korte pauze
– Kennismaking met DvT (Developmental Transformations) lichaamsgericht werken
– Wat neem je mee van vandaag opdracht
– Sharing & vragen


Het programma is afgelopen.

Datum

17 september 2022

Tijd

10:30 - 15:30