Skip to content

Verdiepingscursus Ervaringsdeskundigheid

Wie?

Deze korte maar intensieve cursus is bedoeld voor een ieder die serieuze ambitie heeft om zich als ervaringsdeskundige in te gaan zetten ter ondersteuning van het herstelproces van anderen. Je hebt  mogelijk al een verkennende cursus gedaan zoals “Herstellen Doe Je Zelf”, “Werken Met Eigen Ervaring” of een vergelijkbare cursus op het gebied van herstel en ervaringsdeskundigheid. Je kunt in ieder geval met enige afstand reflecteren op je eigen ervaringen met bijvoorbeeld psychische en/of verslavingsproblemen, armoede en/of sociale uitsluiting, relationeel geweld of andere levens ontwrichtende situaties. Maar nog veel belangrijker, je hebt een waardevolle lading aan ervaringskennis opgedaan waarmee je aan het werk wil.

 

Wat?

In 4 blokken krijg je eerst theoretische achtergrond aangeboden, waarna we samen vaardigheden gaan oefenen om het vervolgens zelf te laten zien. De onderwerpen die we gaan behandelen zijn onder andere:

  • De waarde en kracht van het ervaringsverhaal als bron van ervaringskennis.
  • Contextuele aspecten aan hulpverlening
  • Krachtenanalyse
  • Ervaringsdeskundigheid in de beroepspraktijk

 

Waar?

Bij Korak, Jean Monnetpark 77, 7336 BB in Apeldoorn.

 

Wanneer?

Op zaterdag 12 en 19 december 2020 en 9 en 16 januari 2021 van 10:00 tot 15:00.

 

Waarom?

Ervaringsdeskundigen worden op vele plekken in de gezondheidszorg en sociale domein steeds meer professioneel ingezet. Deze verdiepingscursus helpt je als ervaringsdeskundige meer methodisch te werken en een aantal vaardigheden daarvoor te ontwikkelen.

 

Hoe?

Je gaat met de genoemde onderwerpen oefenen en samenwerken in kleine groepjes of tweetallen en presenteert je werk in de groep. De verdiepingscursus wordt begeleid door Arjan van den Berg, senior docent herstel en ervaringsdeskundigheid.


Het programma is afgelopen.

Sold out!

Datum

12 december 2020

Tijd

10:00 - 15:00
Categorie