Skip to content

Werken Met Eigen Ervaring

Een ervaringsdeskundige kan anderen ondersteunen in het herstelproces. Als je cliëntervaring hebt in de psychiatrie/verslavingszorg kun je in deze cursus leren om je eigen ervaringen te gebruiken om anderen te ondersteunen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting of trainingen, het deelnemen aan een cliëntenraad of individuele advisering. De cursus kan ook een eerste stap zijn in de richting van betaald werk als ervaringsdeskundige.

Doel
Je eigen ervaringen in het kader van herstellen te leren gebruiken.

Inhoud
De cursus is opgebouwd uit drie blokken. In het eerste blok staat het eigen verhaal centraal. De deelnemers wisselen hun ervaringen als cliënt uit om ervaringskennis op te bouwen. Het tweede blok is gericht op werksituaties. Voor de lessen in dit blok worden ervaringsdeskundigen als gastdocent uitgenodigd om iets over hun werk te vertellen. In het derde blok oefen je vaardigheden, die nodig zijn om te werken met eigen ervaringen.

Voorafgaand aan de cursus heb je een kennismakingsgesprek met een van de docenten. Dan worden verwachtingen en wensen besproken. Tijdens de cursus kan, als je dat wenst, persoonlijke ondersteuning worden geboden.

Duur
De cursus bestaat in totaal uit 14 bijeenkomsten van elk drie uur. Deelnemers ontvangen aan het eind van de cursus een certificaat als zij voldoende aanwezig zijn geweest (80%) en als zij aan de opdrachten hebben voldaan. Daarna volgt een eindgesprek, waarin we samen met jou kijken hoe je je verder kunt ontwikkelen. Ongeveer drie maanden na afloop is er nog een terugkom moment.

Startdatum: donderdag 19 augustus 2021
Einddatum: donderdag 25 november 2021
Tijd: 12:30-15:30

Voor wie?
Voor mensen met cliëntervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg, die zicht hebben op hun eigen herstelproces en dit actief willen inzetten om andere mensen te helpen. In deze cursus leer je op welke manier je dit kunt doen.

Door wie?
De cursus wordt gegeven door twee gecertificeerde trainers


Aanmelden voor programma

WMEE
Beschikbaar Tickets: 10
Het WMEE-ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

23 september 2021

Tijd

12:30 - 15:30

Labels

Vol
Categorie
AANMELDEN

Volgende datum