Skip to content

Werken met eigen ervaring; nieuwe groep

Een ervaringsdeskundige kan anderen ondersteunen in het herstelproces. Als je cliëntervaring hebt in de psychiatrie/verslavingszorg kun je in deze cursus leren om je eigen ervaringen te gebruiken om anderen te ondersteunen. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting of trainingen, het deelnemen aan een cliëntenraad of individuele advisering. De cursus kan ook een eerste stap zijn in de richting van betaald werk als ervaringsdeskundige.

Doel
Je eigen ervaringen in het kader van herstellen te leren gebruiken.

Inhoud
De cursus is opgebouwd uit drie blokken. In het eerste blok staat het eigen verhaal centraal. De deelnemers wisselen hun ervaringen als cliënt uit om ervaringskennis op te bouwen. Het tweede blok is gericht op werksituaties. Voor de lessen in dit blok worden ervaringsdeskundigen als gastdocent uitgenodigd om iets over hun werk te vertellen. In het derde blok oefen je vaardigheden, die nodig zijn om te werken met eigen ervaringen.

Duur
De cursus bestaat in totaal uit 12 bijeenkomsten van elk drie uur. Deelnemers ontvangen aan het eind van de cursus een certificaat als zij voldoende aanwezig zijn geweest (80%) en als zij aan de opdrachten hebben voldaan. Daarna volgt een eindgesprek, waarin we samen met jou kijken hoe je je verder kunt ontwikkelen. Na afloop is er nog een terugkom moment.

Voor wie?
Voor mensen met cliëntervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg, die zicht hebben op hun eigen herstelproces en dit actief willen inzetten om andere mensen te helpen. In deze cursus leer je op welke manier je dit kunt doen.

De training wordt gegeven door Glen van Intact.


Aanmelden voor programma

By booking this event you can attend all occurrences. Some of them are listed below but there might be more.

28-03-2023
04-04-2023
11-04-2023
18-04-2023
25-04-2023
02-05-2023
09-05-2023
16-05-2023

Available Tickets: 5
Het -ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

28 maart 2023

Tijd

13:30 - 16:30
AANMELDEN

Volgende datum