Laden Evenementen

< Terug

  • Dit evenement is voorbij.
Programmareeks Programma's reeks: Yin Yoga

Yin Yoga

8 mei @ 10:30 - 12:00

Deze cursus is begonnen op 1 mei 2023. Wil je weten of je nog kunt meedoen met deze groep?  Stuur dan een mail aan administratie@korak.nl

 

Yin Yoga is een rustige yogastijl waarbij rolbolster en dekens worden gebruikt om tot diepe ontspanning te komen in liggende en zittende, soms staande houdingen. In deze training wordt een combinatie gemaakt van oefeningen vanuit Yin Yoga en Mindfulness.

Yin Yoga kan goed worden gecombineerd met Mindfulness wat leidt tot meer mobiliteit/beweegbaarheid en soepelheid van bindweefsel. Bindweefsel is een verzamelnaam voor de structuren die in en rond de inwendige organen, de spieren en pezen, gewrichten, bloedvaten en zenuwen zitten. Bindweefsel is harder en stijver dan spierweefsel. Daarom is bindweefsel minder goed doorbloed, het opent zich ook langzaam, doordat het taaier is en minder vocht bevat.

Het is de perfecte combinatie van ontspanning en bewegen. Iedereen kan meedoen of je nu ervaring hebt of wanneer het helemaal nieuw voor je is. Het maakt niets uit. Je kan deelnemen op je eigen niveau. Het gaat om het ervaren en het proces.

Yin Yoga is het me-timemoment voor jou in jouw dagelijkse drukke leventje. Jouw lichaam praat tegen je, maar door de drukte van alle dag, kun of wil je die stem niet horen en kun je niet meer op je gevoel voelen wat het jou te zeggen heeft.

Yin Yoga nodigt jou uit om kennis te maken met je zijn-modus i.p.v. je doe-modus. Accepteren, loslaten, naar binnen kijken en reflecteren op jou staat van zijn. Je krijgt de tijd, rust en ruimte om je eigen lichamelijke grenzen en je geestelijke grenzen te gaan verkennen.

De oefeningen stimuleren de doorstroom van energie en zijn daarom perfect om uit te voeren aan het begin van de dag. De beweging wordt met aandacht en in een rustig tempo uitgevoerd. Naast de beweging is er een aandacht voor een stukje mindfulness. Mindful zijn betekent eigenlijk niets meer dan: leven met aandacht en zonder oordeel voor jezelf en voor je omgeving. We zijn vaak gewend om ergens iets van te vinden, maar kijk eens naar de wereld zoals een kind dat kan doen. Vol verwondering en zonder alweer bezig te zijn met het volgende wat komt. Leef bewust en in het hier en nu. Hiermee gaan we oefenen. We oefenen ook met het luisteren naar je lichaam d.m.v. ontspanningsoefeningen. Welk verhaal vertelt jouw lichaam? Welke emoties en gewaarwordingen voel jij allemaal?

Doe je mee aan een bewustwordingsproces in stilte heel diep vanbinnen? Staan hieronder punten waar jij je mee wilt oefenen? Geef je dan op voor de training!

Ontspanning, Sterk lichaam, Bewegen, Geduld, Balans, Positieve energie, Leven in het hier en nu, Acceptatie en Plezier.

Yin Yoga is elke maandagochtend van 10:30 uur tot 12:00 uur. Deze reeks start op maandag 1 mei en eindigt op 26 juni 2023.

Let op! Op 22 mei, 29 mei, 12 en 19 juni is er géén Yin yoga.

Gegevens

Datum:
8 mei
Tijd:
10:30 - 12:00
Serie:
Evenement Categorie:

Organisator

Korak
E-mail:
administratie@korak.nl

Locatie

Korak Herstelacademie
Jean Monnetpark 77
Apeldoorn, Gelderland 7336 BB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
+31552340116