Skip to content

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige yogastijl waarbij rolbolster en dekens worden gebruikt om tot diepe ontspanning te komen in liggende en zittende, soms staande houdingen. In deze training wordt een combinatie gemaakt van oefeningen vanuit Yin Yoga en Mindfulness.

Yin Yoga kan goed worden gecombineerd met Mindfulness wat leidt tot meer mobiliteit/beweegbaarheid en soepelheid van bindweefsel. Bindweefsel is een verzamelnaam voor de structuren die in en rond de inwendige organen, de spieren en pezen, gewrichten, bloedvaten en zenuwen zitten. Bindweefsel is harder en stijver dan spierweefsel. Daarom is bindweefsel minder goed doorbloed, het opent zich ook langzaam, doordat het taaier is en minder vocht bevat.

Het is de perfecte combinatie van ontspanning en bewegen. Iedereen kan meedoen of je nu ervaring hebt of wanneer het helemaal nieuw voor je is. Het maakt niets uit. Je kan deelnemen op je eigen niveau. Het gaat om het ervaren en het proces.

Yin Yoga is het me-timemoment voor jou in jouw dagelijkse drukke leventje. Jouw lichaam praat tegen je, maar door de drukte van alle dag, kun of wil je die stem niet horen en kun je niet meer op je gevoel voelen wat het jou te zeggen heeft.

Yin Yoga nodigt jou uit om kennis te maken met je zijn-modus i.p.v. je doe-modus. Accepteren, loslaten, naar binnen kijken en reflecteren op jou staat van zijn. Je krijgt de tijd, rust en ruimte om je eigen lichamelijke grenzen en je geestelijke grenzen te gaan verkennen.

De oefeningen stimuleren de doorstroom van energie en zijn daarom perfect om uit te voeren aan het begin van de dag. De beweging wordt met aandacht en in een rustig tempo uitgevoerd. Naast de beweging is er een aandacht voor een stukje mindfulness. Mindful zijn betekent eigenlijk niets meer dan: leven met aandacht en zonder oordeel voor jezelf en voor je omgeving. We zijn vaak gewend om ergens iets van te vinden, maar kijk eens naar de wereld zoals een kind dat kan doen. Vol verwondering en zonder alweer bezig te zijn met het volgende wat komt. Leef bewust en in het hier en nu. Hiermee gaan we oefenen. We oefenen ook met het luisteren naar je lichaam d.m.v. ontspanningsoefeningen. Welk verhaal vertelt jouw lichaam? Welke emoties en gewaarwordingen voel jij allemaal?

Doe je mee aan een bewustwordingsproces in stilte heel diep vanbinnen? Staan hieronder punten waar jij je mee wilt oefenen? Geef je dan op voor de training!

Ontspanning

Sterk lichaam

Bewegen

Geduld

Balans

Positieve energie

Leven in het hier en nu

Acceptatie

Plezier

Yin Yoga is elke maandagochtend van 10:30 uur tot 12:00 uur. Deze reeks start op 2 januari en eindigt na 12 weken op 3 april 2023.


Aanmelden voor programma

By booking this event you can attend all occurrences. Some of them are listed below but there might be more.

06-02-2023
13-02-2023
20-02-2023
27-02-2023
06-03-2023
13-03-2023
20-03-2023
27-03-2023

Available Tickets: 0
Het -ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

06 februari 2023

Tijd

10:30 - 12:00
AANMELDEN

Volgende datum