Skip to content

Zichtbaar van herstel naar (betaald) werk

In de training ‘Zichtbaar van herstel naar (betaald) werk’ krijg je goed inzicht in jouw talenten, kwaliteiten, sterktes en successen. Je leert deze talenten inzetten om een werkplek te vinden die echt bij je past. Want iedereen is anders en iedereen heeft zijn/haar eigen verhaal. In deze training leer je een werk- of studieplek vinden waar jij maximale toegevoegde waarde kan leveren. Op jouw heel eigen manier.

Het verhaal van iemands leven in herstel richt zich veel te vaak vooral op de problemen, hindernissen en hobbels die iemand in zijn/haar leven heeft (gehad). Die zijn er ook, dat ontkent niemand. Je kunt deze geschiedenis echter ook meenemen als kwaliteit in de ‘story’ van het jouw leven. Typeer jij jezelf als ex-dakloze, of als ‘overlever’? Allebei is waar…

Resultaten van de training ‘Zichtbaar van herstel naar (betaald) werk’ zijn:

ü Je hebt meer zelfvertrouwen over jouw volgende stap naar werk

ü Je hebt een doelgerichte volgende stap naar werk gekozen,

o en weet hoe je dit naar anderen communiceert,

o zodat je hulp, steun en contacten in kunt zetten,

o en hiermee jouw eigen toekomst positief vorm geeft

METHODE

Bijeenkomst 1 (25/09/2020)

Personal Branding, kwaliteiten, talenten, kansen en successen in kaart

Aan de hand van het CV van jouw leven kijken we naar jouw kwaliteiten, talenten en kansen. Waarbij we de ‘schaduwkanten’, die ieder mens ook heeft, niet vergeten. Want die dragen vaak juist bij aan een heel unieke ‘Jij’. Iedere kwetsbaarheid denken we op een realistische manier om. We werken hierbij met jouw praktijkvoorbeelden. Zo blijven we altijd dicht bij de praktijk.

Bijeenkomst 2 (02/10/2020)

Focus kiezen en actieplan maken

Met behulp van IKIGAI kies je jouw doelen en de gewenste werk- of studie omgeving waar jij je op gaat richten. Samen maken van een actieplan hoe jij deze doelgroep gaat onderzoeken of benaderen.

Bijeenkomst 3 (09/10/2020)

Netwerken en communiceren aan anderen

Samen werken aan een wervende pitch, presentatie of sollicitatiegesprek. Onderzoeken mogelijke andere communicatiemiddelen zoals netwerken, LinkedIn, Facebook en open sollicitaties schrijven. Meld je aan en zet stappen op weg naar (betaald) werk. Of dat nu via vrijwilligerswerk, een studie, inzet van ervaringsdeskundigheid is of nadere beroepenoriëntatie. Elke stap is er één en jij bepaalt zelf je tempo.

 

Jouw trainer, Bernadette Vrijling van Aserto training en coaching zet haar opleiding  voor jullie in, combineert dat met een massa praktijkervaring als trainer en coach en is ook ervaringsdeskundig als herstellend verslaafde.

 


Het programma is afgelopen.

Datum

25 september 2020

Tijd

13:00 - 16:00

Labels

Tijdelijk uitgesteld