Skip to content

Over Korak

Herstel door te leren, op jouw manier

De ontstaansgeschiedenis

Korak is Servisch voor ´een stap zetten´. Bij deze herstelacademie bedoelen we dan een stap zetten in je herstel. Korak herstelacademie is in 2019 ontstaan vanuit de wens van burgers uit Apeldoorn en omgeving. Korak is uitgegroeid tot een herstelacademie waar de cultuur, de peer support en het aanbod al veel mensen heeft ondersteund in bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Een leeromgeving

De wens was een leeromgeving voor mensen die levensontwrichtende situaties hebben meegemaakt of een nare situatie op het vlak van (psychische) kwetbaarhied of verslavingsgebied en willen werken aan hun herstel. Ook zijn we er voor mensen die het zelf niet hebben meegemaakt, maar wel als naasten (familie, partner, kinderen, vrienden of buren) zijn. Door samen te zijn en te werken met mensen met gelijksoortige ervaring op het gebied van (psychische) kwetsbaarheid, verslaving, of hun naasten creeren we met elkaar een gelijkwaardige omgeving waarin we kunnen groeien.

Een herstelacademie is er voor iedereen. Bij Korak geven we geen behandeling, daarom vragen we ook niet naar diagnoses. Deze zijn niet nodig omdat iedereen gelijk is aan elkaar. Het gedachtegoed en de benaderingswijze is toepasbaar in iedere situatie waarin mensen zich willen ontwikkelen vanuit hun eigen wens. Bij Korak gaan we uit van kracht en mogelijkheden.

Vrijwilliger worden bij Korak

Vrijwilligers spelen bij Korak een hele belangrijke rol! Zij verwelkomen iedere bezoeker en zij kunnen allemaal goed uitleggen wat Korak is, en wat Korak kan betekenen voor jouw herstel. Naast dit gastheer/vrouw -schap, organiseren vrijwilligers zelf ook workshops, zelfhulpgroepen en trainingen, alles vanuit de peer-to-peer gedachte waarbij we elkaar ondersteunen.

Vrijwilliger bij Korak wordt je niet zomaar. Het is de bedoeling dat je eerst kennismaakt met Korak als deelnemer. Dat betekent dat je actief bezig bent met het verstevigen van je eigen herstel; dat je graag meer wil leren en hier een bijdrage aan wilt leveren.

Ben je deelnemer, of wil je deelnemer worden en heb je interesse in vrijwilliger worden bij Korak? Onze vrijwilligers kunnen je er alles over vertellen en je kunt natuurlijk ook een kopje koffie of thee komen drinken om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn.