Skip to content

Aandacht voor onzichtbare rouw

Op de wind heb je geen invloed, wel op hoe je de zeilen zet.

Als je iets ingrijpends hebt meegemaakt in je leven heeft dat – soms onbewust- gevolgen voor hoe je in het leven staat.

Verlies van gezondheid, van dierbaren, van werk, een relatiebreuk, gemiste kansen en onvervulde dromen zijn voorbeelden van zo’n ingrijpende gebeurtenis. Ook de impact van het overlijden van een broer/zus in je vroege jeugd, een ongewenste zwangerschap, geschonden vertrouwen of een ernstig ongeluk kunnen zorgen voor onzichtbaar geworden of verborgen rouw.
Verdriet waar op dat moment geen ruimte of aandacht voor was en waar niet (genoeg) om gerouwd is. En waar in het heden niet direct nog een link mee wordt gelegd. Maar dat je wel gevormd heeft en onder de oppervlakte van invloed is op hoe je NU bent. En de reden is waardoor je soms vastloopt of last hebt van allerlei vage klachten.
In de training gaan we op verschillende manieren op reis door je levensverhaal. Aan de hand van de levens- of verliescirkel onderzoeken we hoe je anders kunt kijken naar de impact van tegenslag en verlies. Zodat je meer zelfkennis en compassie krijgt voor de weg die je hebt afgelegd. En een nieuw perspectief op je leven.
Verlies verandert je. Dat betekent ook dat je nieuwe keuzes kunt of moet maken over hoe jij je leven wil vormgeven. Stilstaan en terugkijken is soms nodig voordat de positieve beweging naar de toekomst kan worden gemaakt.

Het zijn 8 bijeenkomsten in een vaste groep met aandacht voor verlies en onzichtbare rouw. Een verkenning met hoofd, hart en lijf van de thema’s: welkom en contact maken – hechting en veerkracht- afscheid- rouwen- betekenisgeving- nieuw welkom en contact.

Voor meer informatie bel 06 52890877 of www.leaadriaans.nl. Voorafgaand aan de training is er een telefonische kennismaking/ intake.


Het programma is afgelopen.

Sold out!

Datum

10 oktober 2022

Tijd

13:30 - 16:00