Skip to content
Laden Evenementen

< Terug

  • Dit evenement is voorbij.
Programmareeks Programma's reeks: Het boek vertelt

Het boek vertelt

5 juli @ 13:30 - 15:00

LET OP!  De boekenclub is al begonnen, nieuw moment van meelezen is in september 2024. Mocht je er vragen over hebben mail dan naar administratie@korak.nl

De boekenclub voor mensen in herstel
Wij (Willeke en Wouter) lezen graag, maar hebben gemerkt dat het lastig kan zijn het lezen op te pakken als je bezig bent met je herstel.

Dat is jammer, omdat we weten dat lezen juist bij kan dragen aan ons herstel! Door het lezen van een boek begeef je je in een andere wereld en volg je de gedachten en belevenissen van een ander. Hierdoor kan je je empathisch vermogen vergroten, krijg je een andere en bredere kijk op de wereld en het werkt ook nog eens stressverlagend!

Wat gaan we doen?
We komen twee keer per maand bij elkaar op de vrijdagmiddag in de oneven weken. De ene bijeenkomst is een boekbespreking en de andere is een tussenbijeenkomst.

Boekbespreking:
* We lezen elke maand een boek. We kiezen niet te dikke boeken, zodat het voor iedereen haalbaar is het boek in een maand te lezen.
* Als je het boek zelf niet aan kunt schaffen, proberen wij mee te denken om een exemplaar voor je te vinden.
* Bij de boekbespreking wisselen we gedachtes uit over het boek: wat vond je van de schrijver/schrijfstijl, wat deed het verhaal met je, heeft het je nieuwe inzichten gegeven, heeft het je persoonlijk geraakt?

Tussenbijeenkomst:
* Hier bespreken we hoe het met het lezen gaat: wat kom je tegen in het boek of bij jezelf waardoor het makkelijk of misschien wel moeilijk leest.
* We kiezen hier gezamenlijk het volgende boek wat we gaan lezen

Ben je enthousiast geworden? Elke 4 maanden wisselen we van samenstelling, dus in januari, mei en september kunnen nieuwe boekenwurmen instromen. Leden die al in de boekenclub zitten kunnen zich ook opnieuw inschrijven, let wel op: nieuwe leden krijgen voorrang!
Ben je enthousiast geworden? Elke 4 maanden wisselen we van samenstelling, in januari, mei en september kunnen nieuwe boekenwurmen instromen. Leden die al in de boekenclub zitten kunnen zich ook opnieuw inschrijven, let wel op: nieuwe leden krijgen voorrang!

Wanneer: 5 en 19 juli, 2 en 16 augustus 2024
Tijd: 13:30-15:00 uur.
Waar: Korak, Jean Monnetpark 77, 7336 BB Apeldoorn

Gegevens

Datum:
5 juli
Tijd:
13:30 - 15:00
Serie:
Evenement Categorie:

Locatie

Korak Apeldoorn
Jean Monnetpark 77
Apeldoorn, Gelderland 7336 BB Nederland
Telefoon
+31552340116

Organisator

Korak
E-mail
administratie@korak.nl