Skip to content

Lachworkshop

De lachworkshop is uitermate geschikt om mensen met elkaar te verbinden en te gebruiken voor je eigen herstel. Wanneer je samen lacht dan gebeurt er iets dat sterker is dan een goed gesprek. Daarnaast is de lachworkshop vergelijkbaar met een heuse work-out. Mensen voelen soms spieren op plekken waar ze het bestaan niet meer van wisten. Er wordt van de deelnemers dan ook een actieve houding verwacht. Voor veel mensen is het een geheel nieuwe ervaring en een eye-opener.

De workshop begint met een aantal eenvoudige contactoefeningen waarbij veel gesproken wordt en de lach als vanzelf ontstaat. Daarna gaan we verder met de opwarming met een aantal gekke en vrolijke oefeningen. Het hart van de workshop bestaat uit een aantal lachoefeningen en spelletjes waarbij we veel geluid produceren en met elkaar de lach laten klinken. We eindigen of met een dynamisch en vrolijk einde of met een heerlijke ontspannende mini-lachmeditatie. Met de workshop navigeren we op de wensen en de dynamiek van de groep.

Wat levert het op? 

De lach verbindt. Goed lachen zorgt ook dat je in het magische “nu” komt. Pure mindfulness op zeer snelle en actieve wijze.

Daarom voel je je zo goed na een flinke lachbui. Tijdens het lachen maak je het ‘gelukshormoon’ endorfine aan. Zo komt het dat je je gelukkiger voelt als je lacht. De grap is dan ook dat je begint met lachen en je daardoor gelukkiger gaat voelen en  je prestaties gaan verbeteren.


Het programma is afgelopen.

Datum

06 maart 2023

Tijd

13:30 - 14:30