Skip to content
Laden Evenementen

< Terug

  • Dit evenement is voorbij.
Programmareeks Programma's reeks: Mandala tekenen

Mandala tekenen

15 april @ 13:30 - 16:30

Let op! Deze workshop is al begonnen. Voor vragen over deze workshop kan je mailen naar administratie@korak.nl

4 seizoenen

De meeste kinderen kleuren en/of tekenen als ze jonger zijn. We genieten van het kleurrijker worden van zwart/wit afbeeldingen of als een afbeelding die we getekend hebben goed gelukt is. Vaak stoppen we hiermee als we ouder worden en/of komen er andere dingen in ons leven. Het genieten van kleur, symmetrie, tekenen en het kleuren blijft gelukkig in ons aanwezig. Sommigen herontdekken later hoe leuk het kan zijn om te tekenen en te kleuren. Ontelbare kleurboeken zijn er verschenen met mandala’s of andere mooie tekeningen en velen genieten dan ook om deze in te kleuren. Ook het dooddelen/zetangel kan heerlijk zijn om te doen. Bij het mandala tekenen gaan we ons bezig houden met het ontwerpen, tekenen en kleuren van mandala’s. Mandala’s zijn vaak cirkelvormige tekeningen met patronen erin. Vaak zijn ze symmetrische, maar dit hoeft niet.

Vele culturen maken al eeuwen gebruik van de kracht van de mandala. We kennen mandala’s en mandala-vormen in het Hindoeïsme, Boeddhisme, maar zowel de Aboriginals als de Indianen maken gebruik van de cirkel binnen hun eigen tradities.

In het christendom kennen we in kathedralen het Rozetraam – ook dit heeft een ronde mandala vorm. In de natuur zien we veel ook mandala-vormen. Denk maar aan veel bloemvormen, een spinnenweb, een artisjok, een dennenappel en zo zijn er nog meer mandala-vormen.

 

Mandala tekenen zet ons creatieve proces in werking. Het zorgt ervoor dat denken en doen samenkomen. Onze hersenen hebben even geen ruimte om te piekeren en om bezig te zijn met het verleden of de toekomst. We zijn in het nu.

In deze workshop gaat het erom dat iedere deelnemer zijn/haar mandala’s tekent kleurt en dat doen we met als thema – de 4 seizoenen -.

                                   

Wie geeft de cursus: Herma Rouwenhorst

Wanneer: Start maandag 8 april  2024  t/m 13 mei.

Tijd: 13:30 – 16:30 uur

Opgeven: www.korak.nl

Waar: Korak, Jean Monnetpark 77, 7336 BB Apeldoorn

Gegevens

Datum:
15 april
Tijd:
13:30 - 16:30
Serie:
Evenement Categorie:

Organisator

Korak
E-mail
administratie@korak.nl

Locatie

Korak Apeldoorn
Jean Monnetpark 77
Apeldoorn, Gelderland 7336 BB Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31552340116