Skip to content

Praktische inspiratie

 

PRAKTISCHE INSPIRATIE

Ik heb een lichaam en ik ben meer dan mijn lichaam
Ik heb gevoelens en ik ben meer dan mijn gevoelens
Ik heb gedachten en ik ben meer dan mijn gedachten
Ik ben een centrum van zuivere energie
en wil …
Roberto Assagioli

 

Praktische Inspiratie betekent dat je luistert naar je innerlijke wijsheid voor je een keuze maakt. En keuzes maken doen we voortdurend, we kunnen niet anders. Ook als je besluit dat je vandaag, of nu even, niets gaat doen, dan is dat een keuze.

Deze cursus van zeven keer een dag biedt een gemakkelijke manier om eerst even stil te worden en dan een keuze te maken vanuit een dieper niveau, dan vanuit je emoties en gedachten. Oude gewoontes slijten moeilijk, maar er is niemand anders die ze kan veranderen dan jij.

De zeven dagen worden bepaald door zeven thema’s:

Aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en wil.

Deze thema’s zijn de kern van een eeuwenoude methode, die de Latifa genoemd wordt. Latifa betekent subtiel. Het gaat om het leren vertrouwen van een subtieler niveau van energie in onszelf. Subtieler dan denken en zorgen maken. Subtieler dan angst en gebrek aan zelfvertrouwen. Subtieler dan dagdromen en zo ontzettend graag ook eens willen.

Vanuit dit niveau kijk je als het ware vanuit een onpartijdige, maar heel wijze, plek naar jezelf. Door hier vertrouwd mee te raken leer je je intuïtie vertrouwen. En nog steeds moet je keuzes maken, maar nu zonder stress en zonder aan verwachtingen te moeten voldoen. Jij bepaalt en jouw ervaring is de beste leermeester.

De cursus wordt zeven keer op zaterdag gegeven. Tussen die dagen in is er gelegenheid om te oefenen met de inspiratie die je gekregen hebt. Ervaren wat werkt en wat niet. Eerlijk zijn naar jezelf en eerlijk naar elkaar. Zonder oordeel. Deze manier van werken geeft je zelfvertrouwen en leert je mededogen. Dat maakt je een prettiger mens voor je omgeving en dat ga je ook terugzien.

Kees Hugenholtz:

Kees Hugenholtz is gepensioneerd regressietherapeut en leraar. Hij was de initiator en leider van het dagbestedingscentrum Avegaarde in Kerk Avezaath. Dit kleinschalige centrum bestond tussen 2006 en 2013. Hij heeft veel workshops en cursussen gegeven en mensen begeleid.

 

Wanneer: 18 september, 25 september, 2 oktober, 9 oktober, 16 oktober,  23 oktober en  30 oktober 2021

Tijd: Inloop met koffie/thee om 10:00, start om 10:30 tot 15:30. Neem zelf een lunch mee.


Het programma is afgelopen.

Datum

18 september 2021

Tijd

10:30 - 15:30

Labels

Vol
Categorie