Skip to content
Laden Evenementen

< Terug

  • Dit evenement is voorbij.

Window of tolerance basistraining

5 maart @ 10:00 - 12:00

Gratis

Lichaamsgericht werken met de ‘Window of tolerance’.

“Trauma is not what happens to you,

but what happens inside you

as a result of what happend to you.”

Gabor Mate

Na een overweldigende periode in je leven kan het zijn dat je nare klachten ervaart. Slechts slapen, hoge gevoelens van spanning, sneller boos worden, emotionele buien, het gevoel jezelf niet meer te zijn, stijve spieren, hoge gevoelens van stress, angsten. Je lichaam is uit balans. De nare ervaringen laten hun sporen na in je lichaam.

Binnen deze training ga je samen met de deelnemers uit de groep aan de slag met de methode ‘Window of tolerance’.

Binnen je window of tolerance zijn, betekent dat je in een staat van ontspannen aanwezigheid bent. Dit is niet eens persé helemaal ‘zen’. Het is een staat van redelijk ontspannen zijn. Je bent met je bewustzijn aanwezig, je kunt helder denken. En belangrijk: je kunt je gevoelens hanteren in deze zone. Je hebt nog overzicht. Het betekent ook dat je aankunt waar je mee bezig bent. Zodra het je teveel wordt en je zenuwstelsel dit om wat voor reden dan ook niet kan verwerken, kun je zowel boven als onder dit window schieten. Je lichaam schiet dan in een overlevingsmechanisme. Met alle nare gevolgens van dien. Deze methode komt oorspronkelijk uit de traumatherapie, maar kan ook ingezet worden bij stress gerelateerde klachten.

Binnen deze training gaan we nadrukkelijk aan de slag met lichaamsgerichte oefeningen. We verkennen wat we voelen en ervaren binnen het lijf. En hoe we onszelf op een zachte manier gerust kunnen stellen.  Deze oefeningen zouden je kunnen ondersteunen in je herstel en het vinden van meer innerlijke veiligheid, of het bewegen naar meer gevoel van veiligheid.

 

Wie geeft de cursus:  Leonie Oosterveen

Wanneer:  5 maart, 12 en 19 maart

Let op het is goed om vooraf de film: ‘Wisdom of trauma van Gabor Mate’ deze kan je zien op maandag 26 februari 10.00 tot 14.00 uur

Tijd: 10:00 – 12:00 uur

Opgeven: www.korak.nl

Waar: Korak, Jean Monnetpark 77, 7336 BB Apeldoorn

Gegevens

Datum:
5 maart
Tijd:
10:00 - 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Korak
E-mail
administratie@korak.nl

Locatie

Korak Apeldoorn
Jean Monnetpark 77
Apeldoorn, Gelderland 7336 BB Nederland
+ Google Maps
Telefoon
+31552340116